Så inreder du fritidshuset

Last modified date

Har du precis köpt ett nytt fritidshus som du nu ska börja inreda eller är du trött på din gamla inredning i ditt fritidshus? Här kommer några tips på hur du kan inreda beroende på vad för sorts hus det är och var det ligger. Olika miljöer passar bäst till olika inredningsstilar och det kan vara svårt att hitta rätt. Du måste hitta en balans mellan att inreda efter omgivningen samtidigt som du inreder efter din egen smak och personlighet.

 

Så kan du tänka

Att hitta inspiration till inredning är inte så svårt som man kan tro. Internet är fullkomligt fullproppat med olika sorters inspiration i form av bilder, tips och artiklar. Ofta är det så att fritidshus som ligger i eller nära skogen passar bäst med en mörkare inredning medan hus vid kusten eller nära vatten passar bra med ljus inredning. Med boconcept kan du få hjälp av inredare som hjälper dig komma fram till vad som passar bäst för just ditt fritidshus. De har även en hel del möbler du kan spana in och kanske hittar du något som känns helt rätt för dig. Det som dock alltid går hem och funkar i varje fritidshus är naturliga material och naturliga färger. Framförallt trä i olika former och färger. Då får du in lite av naturen i hemmet så att det känns som att du är en del av omgivningen. Försök tänka som att du ska tolka det som finns runt huset och få ihop det till någon sorts inredning inomhus så att det känns som att de hör ihop.

Inred efter ett intresse

Ditt fritidshus kanske har ett syfte som till exempel fiskestuga eller bara en plats att få komma bort från allt på. Om du har något speciellt intresse eller syfte med fritidshuset kan du anpassa inredningen efter det intresset eller syftet. Om det skulle vara fiske kan du inreda med fisketema, till exempel genom att ha tavlor med båtar eller fiskar på, ett ankare någonstans, kanske hänga upp fiskespön lite snyggt på väggen eller något liknande. Om ditt fritidshus är till för avslappning kan du inreda med stora sittmöbler som du kan sitta bekvämt i medan du slappnar av. Kanske några snygga bokhyllor om du gillar att läsa böcker för att slappna av. Det är sånt som gör att huset reflekterar din personlighet. Och genom att omge dig med sånt som du tycker om och som gör dig glad kommer fritidshuset kännas alltmer som en fristad där du kan ägna dig fullt ut åt dina intressen och preferenser. Se också till att du har allt du behöver i fritidshuset för att kunna göra det du vill, som fiskeutrustning, nya böcker eller vad det nu kan vara. Huvudsaken är att du är nöjd och känner dig tillfreds i huset.

kalle