Glöm inte bort mellanmålet!

Last modified date

För att du ska kunna hålla på med dina intressen och fritidssaker är det viktigt att du ser till att få i dig något ätbart mellan varven. Det är väldigt lätt att man slukas in det man håller på med och glömmer bort att äta. Därför kan det vara en bra idé att ta pauser och äta något för att du ska få mer energi till att fortsätta med ditt intresse. I det här inlägget kommer du att få några tips på mellanmål som håller blodsockret och humöret uppe.

Godis

Att ha tillgång till godis är både gott och ger dig en snabb sockerkick som gör det möjligt för dig att fortsätta med ditt intresse. Det finns massor av olika sorters godis att välja bland och det finns godis för alla smaker. Du kan köpa godis i en fysisk butik eller i en som finns online.

Frukt

Frukt är inte godis, men det är ett bra sätt att mätta en hungrig mage mellan måltiderna. Det finns massor av olika sorters frukter att välja bland. Några exempel på frukter som är lämpade för mellanmål är banan, äpple, päron, melon, apelsin och mandarin.

Fika

Att fika mellan varven är också ett bra sätt att få upp energin. Det är vanligt att man dricker kaffe, te eller någon mer söt dryck, till exempel varm choklad eller saft, och äter någon god kaka, till exempel sockerkaka, chokladboll, dammsugare, småkakor, bullar eller någon annan typ av bakverk du finner på konditorier och mataffärer. Förutom att du kan köpa ditt fikabröd går det bra att baka sitt eget. När du bakar dina egna kakor eller andra bakverk kan du frysa in det du får i överflöd och enkelt värma upp när du börjar känna dig fikasugen.

Smoothie

Förutom att det finns massor med bra mellanmål du kan äta finns det även ett alternativ för dig som vill dricka något snabbt som mättar din mage och är något nyttigare. Då ska du dricka en smoothie. En smoothie består vanligtvis av frukt och bär och kan blandas ut med någon sorts mejeriprodukt, till exempel mjölk, yoghurt eller kvarg. Förutom att du kan blanda din egen smoothie kan du också köpa färdigblandade smoothies i butik.

Bars

Ett annat något nyttigare alternativ till mellanmål som mättar din mage och ger dig den energi du behöver är en protein- eller energibar. En protein- eller energibar innehåller många olika nyttiga ingredienser som är bra för både sinne och kropp. När du köper en proteinbar i butik kommer de i engångsförpackningar. Men om du tycker om att stå i köket finns det många bra recept på proteinbars och energibars du kan baka på egen hand.

kalle