Rätt fritidssaker och träning för padel

Gillar du att träffa vänner samtidigt som ni sportar tillsammans? Vill du ha den bästa utrustningen till dessa idrottsaktiviteter? Då rekommenderar vi att du läser vidare. Här har vi samlat tips och råd om träning och utrustning för padel.

Padel har gått från en okänd sport till en av de hetaste trenderna inom träning. Det är inte konstigt att sporten har blivit så populär. Den ger både bra träningseffekt samtidigt som det är ett roligt sätt att umgås med vänner och bekanta. För att padelmatchen ska bli en härlig upplevelse gäller det att välja rätt fritidssaker såsom skor, padelracket och bollar samt bekväma kläder. Hos padelnest.se kan du enkelt klicka hem dina favoriter. Tänk på att välja utrustning utifrån den nivå du befinner dig på för tillfället. Är du nybörjare passar det bra med någon av Padelnests nybörjarracketar. När du blir bättre kan du enkelt beställa hem någon av de mer avancerade produkterna.

Bekväma kläder och skor

Förutom själva utrustningen gäller det att ha bekväma kläder när du spelar padel. När det kommer till kläderna är det främst viktigt att de tillåter dig att röra dig obehindrat. Vanliga träningskläder fungerar för det mesta bra. Investera gärna i ett par glasögon som är gjorda för att skydda ögonen mot hårda bollar. Det är en liten investering som kan hjälpa dig mycket.

Skorna bör vara utformade på ett sätt som ger bra grepp och som skyddar vristen i olika vinklar. Vi rekommenderar ett par padelskor eftersom de är framtagna för att ge optimalt stöd vid en padelmatch. Ytterligare en smart detalj är att ha ett par svettband runt handlederna. Det är extra bra om du hör till dem som svettas mycket.

Träna för att bli bättre på padel

För att utvecklas inom padel behöver du först och främst spela ofta. Det kan också vara bra att boka in en privatlektion då och då för att se över din teknik. På så sätt riskerar du inte att nöta in felaktig teknik som försämrar ditt spel. Även om det kostar en slant kommer du förmodligen att bli nöjd eftersom det kan göra att du tar ditt spel till nästa nivå.

Något som är lätt att glömma bort är att träna alternativa sporter. Att bara spela padel riskerar att leda till överbelastningsskador. Kombinera med styrketräning och konditionsträning. Även rörlighetsträning är bra eftersom det gör att du får ett större rörelseomfång i till exempel axelleden. Ett kort på ett gym är bra alternativträning till padel liksom att ha ett eget hemmagym. När det kommer till styrketräning bör du fokusera på att bygga upp balans mellan musklerna. I padel är det främst en sida som får arbeta, vilket kan leda till muskulära obalanser.

kalle