Inred din hobbylokal med rätt belysning

Last modified date

Många tycker om att ha en egen hobbybod hemma där de kan snickra eller reparera saker och ting. Kanske ha ett drejbord för att göra krukor eller en arbetsbänk för att göra om gamla möbler som nya. I en hobbyverkstad behöver du bra belysning för att se ordentligt vad du gör.

Inom industrier används ofta effektiva industriarmaturer där belysningen håller under väldigt lång tid. Det är dock viktigt att om du köper liknande industriarmaturer för din hobbyverksamhet så ska du se till att ljuset inte flimrar för mycket, det kan ge kronisk huvudvärk i det långa loppet.

Bästa industriarmaturerna

Det finns olika varumärken och leverantörer av industribelysning och det gäller att välja rätt. Du bör ställa dig vissa frågor när du införskaffar industribelysning till din hobbyverksamhet eftersom viss belysning är anpassad efter riktigt stora ytor och höga innertak. Hur ofta och hur länge behöver du ha tänt? Vill du ha en fast armatur eller en typ av lampa som du kan höja och sänka efter behov? Vilket ljus passar dig bäst? Är belysningen energieffektiv? Du ska givetvis alltid hitta industriarmatur med LED-belysning, det är mer energieffektivt och håller längre.

Rätt industriarmaturer ska även klara av att stå emot smuts, damm och fukt utan att gå sönder eller påverkas. De ska även tåla vibrationer så om du använder vibrerande maskiner i din hobbyverksamhet så skaffa industriarmatur som är specifikt anpassad till just detta.

Smart belysning för att hålla inkräktare borta

Utöver en bra belysning för att kunna arbeta korrekt kan du även skaffa dig smart belysning med timer eller belysning som du kan ställa in med en app. Tänk dig att du har gjort en massa dyrbar konst eller vackert hantverk och det blir bestulet. Det vill du säkert inte. Idag finns olika typer av belysning, oavsett det handlar om industriarmaturer eller annan belysning som du kan reglera via din mobiltelefon. Tack vare den funktionen kan du tända och släcka lyset i din hobbybod när du vill så att det ser ut som att någon är hemma och hindrar tjuvar från att ta sig in. Ett ljust tips helt enkelt!

Vilken typ av hobby kräver bra belysning?

Du som arbetar med händerna och måste hålla koll på små detaljer och noggrant arbete ska definitivt ha så bra belysning som möjligt. Ibland finns det till och med folk som vill kombinera sin hobbyverksamhet med sin näringsverksamhet. Det kan exempelvis gälla frisörer och skönhetsbehandlare som har sin arbetsplats hemma och tar emot kunder i ett hörn av hemmet. Där måste belysningen vara extra omfattande så att man ser vad man gör med sina kunder.

När du även har din näringsverksamhet hemma så är det viktigt att ha rätt belysning som avger rätt stämning. Ska du klippa håret så måste du ha stark belysning så att både du och kunden ser resultatet, medan en salong hemma där man utövar massage och dylikt på kunder kan kräva en mysigare belysning som får kunden att koppla av. Rätt belysning gör nämligen att du kan trolla med stämningen på ett fantastiskt sätt.

kalle