Ha råd med fritidsaktiviteter

Ibland blir det överväldigande med saker man vill göra på fritiden. Det kan vara allt från sporter till datorspel och en hel del annat. Många saker kostar ganska mycket pengar, och ibland finns inte just pengarna där för att man ska ha råd. Man kan ha en lägre lön, vara ensamstående eller så har familjen flera medlemmar där alla vill göra ganska dyra aktiviteter. Men hur kan man få råd att göra det man vill, och finns det alternativa aktiviteter?

Lån för nöjen

Är det någon gång man vill göra något som man inte har råd med kan ett alternativ var att ta ett smidigt snabblån för att kunna utföra aktiviteten. Man måste dock vara säker på att pengarna kan betalas tillbaka. Att låna pengar för nöjen är kanske inget man bör göra varje vecka, men inför en resa eller konsert kan det vara ett bra alternativ.

Billiga fritidsaktiviteter

Det finns också en hel del billiga aktiviteter som man kan göra med familjen. Varför inte börja odla, måla eller pyssla? Man kan göra en hel del saker med tomma toalettrullar, stenar eller grenar.

Gratis saker att göra

Har man lite ont om pengar och ändå vill göra något finns det helt gratis aktiviteter. Gå en promenad, åk till stranden och bada, besök en lekplats eller hitta ett gratis museum. Det finns gratis nöjen och aktiviteter för alla åldrar. Gillar man djur kan man besöka hundutställningar eller olika agilitytävlingar. Där är inträdet i regel gratis. Har man redan ett djur kan man självklart också vara ute och leka med det.

När ekonomin är för dålig

Om ekonomin är så dålig att det blir svårt att leva ett vardagligt liv kan det vara läge att ansöka om ekonomiskt bistånd hos socialtjänsten i kommunen. Det här ska ses som den sista utvägen, och man måste ha sökt alla andra möjligheter att få pengar innan bidraget kan beviljas. Är man arbetslös ska man dessutom vara inskriven hos Arbetsförmedlingen och vara arbetssökande.

Låt barnen tjäna pengar till aktiviteter

Har man barn som vill vara med på lite dyrare aktiviteter kan man låta dem hjälpa till med ekonomin. Kanske kan man ordna en loppis där de kan sälja gamla leksaker, kläder och annat som inte används längre.

kalle