Ge barnen bättre struktur med en kalender

Last modified date

Har barnen många fritidsaktiviteter att hålla ordning på? Då kan det vara en bra idé att ge dem en egen kalender. Med uppskrivna aktiviteter får de bättre struktur på sin vardag och får öva sig på att förbereda sig lite inför vuxenlivet.

Kalender för barn – mer än bara julkalendrar

Det är inte bara vuxna som har mycket att hålla ordning på. Barn har minst lika många aktiviteter och uppgifter att hålla koll på då skolan och fritidsaktiviteter tar upp mycket av barnens tid. Ibland kan det till och med bli lite för mycket. Då är en kalender ett bra hjälpmedel för barnen för att själva hålla koll på vad som ska göras och när. De får mer kontroll och känner på så vis mindre stress i vardagen. De kan planera bättre och får samtidigt öva sig på att vara strukturerade och planera sin vardag på ett sätt som är en bra träning inför vuxenlivet.

Det kan vara en god idé att köpa en kalender åt barnet som denne gillar då chansen är större att han eller hon använder kalendern. Priset på kalendrar kan variera en del, men man kan hitta bra kalendrar för någon hundralapp om man har tur. Om du däremot letar efter en julkalender har Partytajm en kalender för ditt barn som passar inför jul och advent.

En kalender för barn kan man hitta på lite olika ställen och det finns ett stort utbud av kalendrar oavsett vilken smak barnet har. I vissa fall ger skolorna gratis kalendrar till barn och ungdomar, men i många fall får de stå för det själva. Att skriva ner allt på lösa lappar fungerar till viss del, men med en kalender riskerar man inte att slarva bort lapparna lika lätt, man har allt samlat på ett och samma ställe och på ett strukturerat och bra sätt.

kalle