Packa rätt inför vandringen

Last modified date

Idag väljer allt fler människor att stanna kvar i Sverige under sommaren och njuta av den fantastiska natur som landet har att erbjuda. Det beror bland annat på att man vill semestra mer miljövänligt, men också att camping- och friluftslivet har ökat bland svenskarna. I takt med att covid-19 spred sig över världen blev människor också begränsade att resa till andra länder, vilket i sin tur ledde till att många ville utforska vad det egna landet hade att erbjuda. Det handlade även om rädsla för att smittas av viruset, hemma såväl som på flygplatsen, vilket gjorde att många beställde städning från Qleano för att minska smittspridningen i hemmet så mycket som möjligt.

Sverige har många fantastiska platser att besöka och natur finns det gott om. Här kan du campa, bada i älvar, titta på vattenfall eller varför inte bestiga berg. Den som vill ut och vandra i de svenska skogarna kommer att få se och uppleva mängder med nya saker, men det gäller att ha med sig bra packning på färden.

 

Bästa packningstipsen

När du ska ut och vandra är det viktigt att du har med dig allt som du kan tänkas behöva – men vad innebär då detta? Här nedan listar vi de bästa packningstipsen inför vandringen!

  • Se till att packa ner ordentligt med extrakläder och ha gärna ett underställ i syntet eller ull närmast kroppen. En skaljacka bör vara ditt yttersta plagg och satsa på väl ingångna vandringsskor.
  • En vandringstur kan göra dig hungrig och därför rekommenderar vi att du tar med mat och dryck. Satsa även på en spork, kåsa och termos, samt en plastpåse för eventuellt skräp.
  • Det är viktigt att du kan navigera dig rätt och därför bör du alltid ta med dig ett kompass och en fjällkarta på vandringen. Här bör du även ha med en fickkniv och tändstickor som hjälper i alla möjliga situationer.
  • Ett reseapotek är alltid bra att ha med i väskan. Packa det ordentligt med allt från första förband till enklare skavsårsplåster.
  • Det kan snabbt bli mörkt i Sverige och därför bör du alltid ta med dig en pannlampa och en ficklampa.
  • Att sitta direkt på marken när det är kallt eller fuktigt är inte speciellt kul och gör dig snabbt kall. Satsa därför på att ta med ett riktigt bra sittunderlag som enkelt får plats i din väska.

För att din vandring ska bli så rolig och enkel som möjligt bör du inte bara se till att du packar med dig alla viktiga saker, utan du måste också säkerställa att du packar rätt. Att packa ryggsäcken rätt är faktiskt en konst som få har bemästrat. Här gäller det att placera alla tunga saker så nära ryggen som möjligt och högt upp. Lättare saker låter du ta plats längre ner i väskan. Orsaken till detta är helt enkelt för att skapa balans och stabilitet. Saker som du vill ha snabb tillgång till lägger du i fack som är lättillgängliga.

kalle