10# fritidssaker för familjen + en bonus

Last modified date

 

Rätt fritidssaker gör det enkelt att leva ett aktivt liv som familj. Roliga äventyr är ett kitt som håller ihop en familj, skapar gemenskap och minnen för livet. Investera i fritidssaker som familjen kan använda tillsammans och du investerar i familjelivet.

1# Sommarstuga

Ok, en sommarstuga är inte en ”fritidssak”, men det är stället där ni kan göra en massa saker tillsammans. Att ha ett sommarställe ger mycket gemenskap. Det är också ofta just på landet som det är lättast att göra roliga äventyr eller att bada klockan tio på kvällen.

2# Tält, husvagn eller husbil

Vad ni väljer beror på ekonomi och intresse. Familjer som har tält, husvagn eller husbil lever per automatik mer aktiva liv än de som inte har något ”boende” att ta med. Det blir svårare att spontant ta sig iväg för att upptäcka grottor eller för att vandra i en vacker höstskog tio mil bort, om ni måste hyra stuga eller bo på hotell.

3# Cyklar

Hela familjen behöver cyklar som passar dem. Köp begagnade cyklar på Blocket om de inte kan ärva ett syskon.

4# Regnkläder

Hela familjen behöver ha regnkläder.

5# En hund

En hund ger per automatik mycket aktivitet. Naturligtvis ska ni bara skaffa hund om ni har tid och kunskap att sköta den.

6# En kanot för hela familjen

Köp en kanot, så kan ni bege er ut på både sjöar och paddla längst med vackra åar. Glöm inte flytvästar.

7# Stabila skor

Alla i familjen behöver ha bra skor, gärna vandrarkängor eller liknande. Då kan ni fjällvandra längts med kungsleden eller bestiga ett berg i er närhet.

8# Badmintonspel

Köp ett, eller flera, badmintonspel och spela tillsammans i trägården eller på semestern. Perfekt sköna vår- och sommarkvällar när det är vindstilla.

9# Sovsäckar och liggunderlag

Alla i familjen behöver varsin sovsäck och ett liggunderlag. Då kan ni campa i tält eller sova över på golvet när ni hälsar på hos vänner på semestern.

10# Badleksaker

Badleksaker är roligt för både små och stora barn.

11# Bonus: Tid och rätt sinnelag

Ok, det är inget som ni kan köpa, men det är en förutsättning för ett aktivt liv. Kolla gärna på inspirerande filmer på tv:n och Youtube, men sedan stänger ni av och går ut. Som förälder är det viktigt att uppmuntra barn att leva ett aktivt liv med olika sporter och att låta barnen testa på nya saker.

ivadmin