Teknikprylar alla borde ha med på semestern

På en semester brukar de flesta försöka ta det lite lugnt och verkligen komma ner i varv. Ibland kan du vilja komma bort från teknologi och andra moderna saker som kan ta upp din tid. Men ibland är det också precis det du behöver för att riktigt slappna av. Det kan vara genom att kolla på film eller olika sorters Youtube-videos, men det kan också vara genom att spendera tid i naturen där du vill fota saker eller på annat vis dokumentera din semester.

För den lugna semestern

Inför den lugna semestern är det ett väldigt hett tips att skaffa en Kindle eller annan läsplatta så att du kan läsa böcker under semestern. Med en läsplatta är du dessutom snällare mot miljön då det inte kräver något papper. Om du föredrar videos och filmer är det smart att införskaffa olika Apple-prylar från mresell som du kan använda till att titta på. Då sparar du pengar samtidigt som du får något nytt att sysselsätta dig med. Med en ny telefon har du en liten skärm med dig var du än går, som dessutom kan ta bra foton att ladda upp på sociala medier, med en iPad får du en ännu större skärm att slappna av med och med en Mac kan du dessutom kolla på filmer eller serier från USB-stickor eller hårddiskar. Det bästa med dessa sakerna är att de är portabla så att du kan välja om du vill titta inomhus, utomhus, i badet eller i sovrummet. Ytterligare en bra teknikpryl att alltid ha med på semestern är en powerbank för att du aldrig vet när du kommer ha tillgång till eluttag för att kunna ladda dina prylar.

För den aktiva semestern

Under en aktiv semester kan du vilja dokumentera vad du gör, om så är fallet är det bra att skaffa en actionkamera som klarar olika temperaturer, kan fota och filma samt är vattentät. Du kan såklart även skaffa en systemkamera också om du vill ha ännu bättre kvalitet på dina foton och videos. Även i denna kategori passar en powerbank bra, speciellt om du tänkt bege dig ut i naturen i flera dagar helt utan el. Då är det bra att ändå kunna ladda telefonen vilket kanske är din enda livlina till omvärlden om något skulle hända så att du behöver akut hjälp. Om du tänkt ge dig ut i vildmarken i flera dagar kan det också vara smart att ha med en laddningsbar ficklampa så att du kan se vad du gör under dygnets mörka timmar. Du kan då använda din powerbank för att ladda även den om den skulle ladda ur.

kalle